• Cisca

Chi Neng Qigong

Door het regelmatig beoefenen van Chi Neng Qigong voel je je energieker, ervaar je je kracht en wordt je leven meer ontspannen en stabiel. Ook versterkt Chi Neng Qigong je zelfgenezend vermogen. Je kunt het zien als Chinese yoga, mindfulness en fitness tegelijkertijd hoewel de bedoeling ervan verder gaat dan dit.

Het is een leefstijl waarin je harmonie creëert tussen lichaam en geest en de verantwoordelijkheid pakt voor je welzijn. Nuchter en praktisch passend bij deze tijd, gebaseerd op het beste uit duizenden jaren ervaring in Boeddhisme, Taoïsme, Confucianisme, Martial Arts, Traditional Chinese Medicin, meditatie en rekening houdend met de nieuwste wetenschappelijke inzichten en epigenitica. Chineng werkt goed bij uiteenlopende klachten (rugklachten, hoofdpijn, stress, slaapproblemen, andere fysieke en emotionele klachten), geeft je meer energie, rust en maakt je gezonder. Na één keer meedoen voel je vaak al verschil.

Chi staat voor levensenergie, Neng voor Potentieel en een gong is een tijdsperiode die je ergens aan besteedt. Chi Neng Qigong betekent dus de energietijd die je besteedt om je volledige potentieel te bereiken op elk vlak. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel. Het doel is het ontwikkelen van alles wat jij in je hebt aan talenten en mogelijkheden om voluit te leven in gezondheid en vrijheid. Jij bent het middelpunt van je leven en daarom het belangrijkste en meest waardevolle dat er voor jou is. Het is aan jou om lichaam en geest te ondersteunen, zodat beiden in harmonie zijn. Aangezien dit voor ieder mens geldt, moet iedereen ook zijn medemens respectvol behandelen. Alles is met alles verbonden.

Dr. Pang Ming, grondlegger
Er zijn honderden, zo niet duizenden vormen van Qigong. Zhineng Qigong is door een bekende Chinese arts, dr. Pang Ming (1940), ontwikkeld na uitvoerige bestudering van zowel de Oosterse als Westerse geneeskunde, diverse filosofieën, disciplines en krijgskunsten. In beide geneeskundes is hij opgeleid en afgestudeerd als een van de jongste, briljantste artsen ooit. Hij ontdoet Zhineng Qigong van alle overbodige franje en maakt de voorheen geheime leer toegankelijk voor 'het volk' vanaf ca. 1981. Hij zorgt dat een goede gezondheid en vitaliteit bereikbaar wordt voor iedereen. In eerste instantie alleen ontwikkeld voor zieke mensen, maar zo succesvol dat ook gezonde mensen het graag beoefenen. Alle oefeningen zijn helend. Hij noemt het Zhineng Qigong. In 1988 richt hij het grootste medicijnloze ziekenhuis ter wereld op, het Huaxia Zhineng Qigong Center. De meeste mensen (95%) zijn hier grotendeels of volledig genezen van ca. 180 verschillende ziektes of aandoeningen zoals hersenbloedingen, verlammingen, ernstige rugklachten, parkinson, reuma, kanker, aids, dementie, etc. Helaas heeft het Huaxia centrum om politieke redenen in 2002 de deuren moeten sluiten. Inmiddels waaiert Chi Neng Qigong over de hele wereld uit en kun je het overal beoefenen.

Chi Neng Instituut Europa
In 1997 komt Patricia van Walstijn in aanraking met Zhineng Qigong in Amerika. Zij reist direct naar China en leert daar alles over deze bewegingsleer. Onder de naam Chi Neng Qigong introduceert zij het -met goedkeuring van dr. Pang Ming- in Europa. In 1998 richt Patricia van Walstijn het Chi Neng Institute Europe op. Hier worden instructeurs opgeleid zodat Chi Neng Qigong verder verspreid wordt in Europa. Het instituut staat in nauw contact met het Chinese opleidingsinstituut. Regelmatig komen Chinese leraren naar Europa om ons steeds verder mee te nemen in de wereld van Chi Neng Qigong. Het Chi Neng instituut biedt diverse workshops, trainingen en opleidingen aan. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op www.chineng.nl.

Missie
Het is de missie van zowel Chillicious als het Chi Neng Instituut om de methode en de theorie van Chi Neng Qigong door te geven zodat zoveel mogelijk mensen hun eigen wijsheid en vermogens gebruiken om hun leven in vrijheid te leven. Wij blijven daarbij zo dicht mogelijk bij de methode van dr. Pang Ming.

Wat kan Chi Neng Qigong voor je doen?

Waar is Chi Neng Qigong goed voor?
Chi Neng Qigong vergroot onder andere je zelfverzekerdheid door je kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en uiterlijk te verbeteren, en door je het gevoel van controle over jezelf te geven. Chi Neng Qigong helpt niet alleen lichamelijke problemen op te lossen, maar het kan ook diezelfde problemen voorkomen. Lees hieronder voor nog meer redenen waarom Chi Neng Qigong goed voor je is.

Chi Neng Qigong verlaagt je fysieke en emotionele spanningen (minder stress)
Chi Neng Qigong verlaagt niet alleen je fysieke en emotionele spanningen, maar het kan ook angstaanvallen en depressie verlichten.

Chi Neng Qigong verbetert je vermogen tot nadenken
Chi Neng Qigong verhoogt je productiviteit door je te helpen je hoofd rustiger te maken, zodat je verfrist kunt werken, en je concentratie beter is. De concentratie wordt specifiek getraind.

Chi Neng Qigong zorgt voor een jonger en gezonder lichaam
We geven ieder jaar geld uit om een gezond en jong lichaam te houden. Regelmatig Chi Neng Qigong kan je helpen om het ouder worden van je lichaam te vertragen.

Chi Neng Qigong verbetert je slaap
Doordat je spieren minder gespannen zijn en je hoofd rustiger zal je makkelijker kunnen ontspannen gedurende de nacht. Je zult sneller in slaap vallen, dieper slapen en meer verfrist wakker worden.

Chi Neng Qigong helpt je overtollig gewicht te verliezen en je gewicht op peil te houden
Bewegen is essentieel voor het kwijtraken van gewicht en het daarna op dat peil te houden. Dat komt doordat de bewegingen je metabolisme (de snelheid waarmee je lichaam calorieën verbrandt) verhoogt.

Chi Neng Qigong verhoogt je hartcoherentie
Het hart is een spier. Door de activerende oefeningen van Chi Neng Qigong wordt die spier sterker gemaakt, waardoor je hart efficiënter gaat pompen door meer bloed per slag te verplaatsen. Doordat het getrainde hart zoveel efficiënter werkt, wordt er meer zuurstof naar de cellen van je lichaam gebracht. Dat kan je leven met enkele jaren verlengen.

Chi Neng Qigong vermindert de kans op een hartkwaal
Beweging vermindert het klonteren van het bloed, waardoor je de kans dat je een hartkwaal krijgt wordt verkleind. De mensen die niet bewegen lopen twee maal zoveel kans om een hartkwaal te krijgen.

Chi Neng Qigong reguleert je bloedsuikergehalte
Bewegen helpt om de glucosegehalten van je lichaam op peil te houden, wat extra belangrijk is voor diabetici of diegenen die het risico lopen om diabeet te worden.

Chi Neng Qigong helpt om je pijntolerantie te verhogen
Door het endorfine-gehalte (de natuurlijke pijnstillers in je lichaam) te verhogen kan Chi Neng Qigong helpen om pijn te verlichten, zoals PMS symptomen en menstruatiepijn. De diepe ademhaling tijden het bewegen zorgt ervoor dat er meer zuurstof in de bloedbaan wordt gebracht.

Chi Neng Qigong verhoogt de kans om zwanger te worden en zorgt voor een makkelijkere zwangerschap en geboorte.

En Chi Neng Qigong:
- zorgt voor een betere bloedsomloop en sterkere longen
- maakt je lichaam flexibeler
- geeft je meer energie
- maakt je gezonder
- vermindert rugpijnen
- versterkt het immuunsysteem op de lange termijn, waardoor je minder kans loopt om ziek te worden
- geeft een gezondere huidskleur en helpt je huid elastisch te blijven
- verlaagt je bloeddruk en houdt je cholesterolgehalte in balans
- zorgt ervoor dat je botten sterker en gezonder worden
- geeft je een gevoel van innerlijke kracht en rust
- vermindert de kans op aandoeningen aan de darmen
- helpt oudere mensen langer zelfstandig te blijven
- vermindert de kans op een beroerte
- reguleert je afvalproductie

Zoek je persoonlijke begeleiding, een alleen op jou afgestemde privéles, een energiebehandeling/ healing of een combinatie? Neem vrijblijvend contact op en we bespreken de mogelijkheden.